תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
27780-09-09
23/06/2010
|
בפני השופט:
חאג יחיא
|
- נגד - |
התובע:
קיבוץ נחל עוז
|
הנתבע:
דן חברה לתחבורה ציבורית בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
בפני אירוע של תאונת דרכים בה נגרמו נזקים לרכבה של התובעת.
אין מחלוקת בין הצדדים כי בתאריך התאונה חנה רכבה של התובעת ברחוב הכרמל בתל אביב, הנהג , עד התביעה 1 החנה את הרכב במקום, אשתו ירדה לשוק, וכשהיא חזרה עם המצרכים שקנתה,הכניס את המצרכים לרכב, ואשתו עלתה לרכב, הוא עמד בין הדלת לגוף הרכב בצד השמאלי שלו, רגליו על הקרקע, ופלג גופו העליון בתוך הרכב כשהוא כפוף כלפי פנים הרכב. באותו שלב ובאותו מצב, חלף במקום אוטובוס דו מפרקי של הנתבעת נהוג בידי עד ההגנה , ובטרם סיים האוטובוס את המעבר משמאל למקום חניית הרכב של התובעת נוצר מגע בין דלת רכב התובעת השמאלית הקדמית( זו של הנהג) ובין כיסוי פלסטיק של הגלגל האחורי במפרקית של האוטובוס ( החלק האחורי ) .
התובעת טוענת כי האוטובוס פגע ברשלנות בדלת רכב שהיתה פתוחה עוד טרם הגעת האוטובוס, ואילו הנתבעים טוענים כי אין על נהג האוטובוס אחריות, שכן מצד אחד רכב התובע חנה במקום אסור, פתח את דלת הרכב לכיוון הכביש, ובזמן שהאוטובוס חלף לידו משמאל, נפתחה הדלת עוד יותר מסגרתה התקרבה אל האוטובוס והיא זו שפגעה בו ולא הוא בה .
העובדות שהוכחו.
הוכח כי אכן עד התביעה החנה את הרכב במקום המסומן בכחול לבן , אם כי עלי להקדים ולומר כי אין קשר סיבתי בין החניה שהיתה אסורה על פי חוקי העזר העירוניים ותקנות התעבורה , ובין אירוע התאונה . שכן הוכח גם כי נהג האוטובוס, על פי עדותו , הבחין בנהג הרכב כשהוא נמצא בין הרכב לבין הדלת הפתוחה עוד לפני שהחל עובר משמאלו .
כמו כן הוכח כי מדובר באוטובוס דו מפרקי, וכי החלק הראשון של האוטובוס , חלף בשלום משמאל לרכב התובעת , ורק כיסוי הפלסטיק שמעל לכנף האחורית בחלק השני של האוטובוס הוא זה שפגע במסגרת החיצונית של דלת הרכב של התובעת. רוחבו או עוביו של אותו כיסוי פלסטי, כגרסת עד התביעה עצמו אינו עולה על 3-4 ס"מ .
מאחר וכל החלק הקדמי של האוטובוס, ורוב החלק האחורי עבר את דלת רכב התובעת בבטחה וללא פגיעה, אזי אין לי ספק, כי במהלך חליפת האוטובוס משמאל לרכב , דלת של הרכב שהיתה פתוחה קודם לכן, נפתחה עוד יותר, התקרבה אל דופן האוטובוס , וגרמה למגע ביניהם שגרם לנזק.
האחריות.
תקנה 80 לתקנות התעבורה , קובעת לאמור
80. פתיחת דלת וסגירתה
(א) לא יפתח אדם את דלתו של רכב אלא לאחר שנקט כל אמצעי הזהירות הדרושים להבטחת שלומם של עוברי דרך.
(ב) לא יפתח אדם את דלתו של רכב ולא יניח הנוהג בו לפתוח את דלתו, כל עוד הרכב נע.
תקנה 21(ג)לתקנות קובעת
21. חובתו של עובר דרך
(א) כל עובר דרך חייב להתנהג בזהירות.
(ב) כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא -
(1) יקפח זכותו של אדם להשתמש שימוש מלא באותה דרך;
(2) יגרום נזק לאדם או לרכוש ולא יתן מקום לגרום נזק כאמור;
(3) יפריע את התנועה ולא יעכבנה;